Pomeranje kazaljki i nuspojave

6858019-clock

Jutros/sinoć u 2.00h, svi satovi su uredno pomereni na 3.00h, čime smo prešli sa zimskog na letnje računanje vremena, jelte. E pa šta ta promena prouzrukuje i zašto mislim da je pomeranje kazaljki za sat unapred nepotrebno:

  1. Gubimo sat vremena života. Dobro, možda tih sat vremena neko iskoristi samo za spavanje, ali sat je sat…………. Ipak, tih sat vremena dobijemo na jesen, kad pređemo na zimsko računje, što dokazuje da je pomeranje satova obična glupost. Msm sad izgubimo, na jesen dobijemo, nikom ništa, sve ostaje isto kao i kad ne bismo ništa dirali. Š-ta?
  2. Automatski se pretplaćujemo na to da nam leti dan traje do 21h. GDE JOŠ DAN TRAJE DO 9 ALO?!
  3. Samo pomeranje satova za neke od nas predstavlja nadljudski fizički napor, tipa moramo uzeti sat, izvući točkić i namestiti tačno vreme. A to je samo POLA posla. Aman!
  4. Ista stvar je i sa telefonima, samo što se danas ne zna pouzdano koji telefon sam ažurira vreme, a koji ne, tako da se može desiti da namestite ručno vreme, a da i telefon sam podesi, pa se za****te za ceo dan.
  5. Samim tim što gubimo sat vremena svog života i spavanja, ceo dan bivamo pospani, svuda kasnimo, deca glasnije plaču… um… to nije zbog vremena, već zbog njihovih roditelja. GIVE ME MY TIME BACK, HUMAN!!!!1
  6. WordPress je već i sam u svom fazonu sa onim “this site is -1h from you” gde se ja uvek pogubim kad je “tempiranje” posta u pitanju. Ne smem ni da uđem da vidim šta sada piše.
  7. Nadam se da će se sad vreme na satovima u busevima normalizovati, budući da nije menjano jesenas, pa pokazuje sat manje? Pretpostavljam da vozači ne spremaju neke neukusne šale :’)

—————————————————-

Znam da je tekst kratak, ali zaista nisam imao mnogo vremena da ga uradim, budući da sam izgubio sat vremena hehe 😀 Ako vam se dopao tekst, podelite ga, a ako nije… opet ga podelite, možda se dopadne nekom drugom 😀 takođe, bacite pogled i na novu kategoriju na blogu “Lara et moi…” u kojoj ću pisati o muzici. I još jedna mala informacija, moja FACEBOOK STRANICA kreće sa radom 12. aprila, tako daaaaa………… Veliki pozdrav do sledećeg čitanja! 🙂

– Monsieur Zhivago        

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s