Elizabeth Arden – Sunflowers (recenzija)

nd-1701

Ovonedeljni parfem koji sam odlučio raspakovati jeste parfem koji je moja majka dobila za rođendan pre više od godinu dana. Od tada nije prošao dan a da ga nije stavila na sebe pre izlaska iz kuće, a on se nije potrošio više od 60%, a ona je uvek ostavljala bogat miris iza sebe. Dobrodošli na šetnju kroz polja “suncokreta”!

Parfem je, na moje veliko iznenađenje, izašao još davne 1993. godine (iznenađenje, jer u današnje vreme parfemi ne izlaze duže od godinu-dve, a oni bolji doguraju i do 5 godina) i tada je bio veliki hit u svetu i jedan od najtraženijih parfema kuće “Elizabeth Arden” (pod čijim pokroviteljstvom danas izlazi mnoštvo mirisnih vodica poznatih zvezda, kao što su parfemi Britni Spirs). Dolazi nam zapakovan u jarko žutu kartonsku kutiju, na kojoj je utisnut beli suncokret. Bočica je pljosnata, a na velikom belom poklopcu je utisnut suncokret sa inicijalima “E.A.” (postoji mnoštvo različitih verzija pakovanja ovog parfema koji je u prodaji već više od 20 godina, od kutije do same bočice, tako da se nemojte potresati ako ovih inicijala nema na vašoj bočici – nije u pitanju kopija, već izdanje). Zamerka na bočicu jeste upravo to što je pljosnata, skuplja se pri dnu, a dosta je visoka, te joj ravnoteža baš i nije jača strana.

Što se tiče samog mirisa – ovo je jedan od najoriginalnijih parfema koje sam ikada pomirisao. Kako i samo ime kaže, miriše na suncokrete, a miris njegovog cveta je u potpunosti dočaran. Samo sam jednom u životu sa 5 ili 6 godina bio u prilici da šetam kraj polja suncokreta po jakim letnjim vrućinama, te se iz mase žutih glava širio opojan, uljan miris. Ovaj parfem ga je “skinuo” u potpunosti i pri svakom ponovnom susretu sa njim, meni naviru sećanja iz detinjstva 🙂 Da sve bude još zanimljivije – nikakvih suncokreta nema u ovom parfemu! Miris je davne 1993. napravio David Apel i u visoke note postavio “blistavi limun, palisander, cvetove narandže, slatku slasnu mandarinu, bergamot, dinju i sladostrasnu breskvu.” Srce donosi note ciklame, opojne ruže, slatkog i čistog jasmina, osmantusa i korena irisa. Baza je senzualna uz mošus, kedar, amber, mahovinu i sandalovinu. Da vas ne zbunjujem dalje, našao sam sastav na internetu, da mene pitate, ja bih rekao – SUNCOKRETI!

Miris je jak, uljast, vedar, topao, pre svega stvoren za leto, ali mislim da bi neko ko ima stila i umeo da nosi ovaj parfem na pravi način, uspeo da ga iznese i zimi, jer bi delovalo kao da nosu toplinu sunca u sebi. Namenjen je starijim generacijama zbog ozbiljnije note u sebi. Čak mislim da ne bi stajao ni jakim uspešnim mladim ženama… Mada, kažem, ko ume da nosi ovaj parfem na pravi način, može sve. Intenzivan je i veoma jak, kao što rekoh gore, ostaje trag iza osobe koja ga nosi, i veoma je postojan. Moja ocena ovog parfema jeste čista desetka!

……………………………….

Nadam se da sam vam bar malo pomogao oko odabira ovog parfema. Ono što bi trebalo da znate jeste da ga je jako teško naći na našim prostorima – do nedavno je bio dostupan samo u free-shopovima u našoj zemlji, a pre par meseci se pojavio u nekim Lilly drogerijama, tako da ćete morati biti malo istrajniji u traženju ako ste iz manjeg grada. Ako vam se dopao tekst, podelite ga, ako nije… opet ga podelite, možda neko drugi trenutno razmišlja da li da nabavi ovaj parfem 😀 veliki pozdrav do sledećeg raspakivanja, a moje revizije parfema “Closer” i “Closer – Swan City” od Emine Jahović Sandal i “The Secret” i “The Golden Secret” Antonija Banderasa možete pronaći u sekciji “parfemi” u meniju 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s