Tipovi rođendanskih poklona

get-the-birthday-present-you-really-want-with-giftiki-3be80181aa

Ćao svima! Teksta prošle subote nije bilo jer sam imao obaveza oko pripreme slavlja mog rođendana, a upravo me je to dovelo do ove teme. Za rođendan uglavnom dobijem gomilu poklona, a sve ih mogu svrstati (uglavnom) u ove grupe:

  1. NARUČENI POKLONI – Znamo svi o čemu pričam ovde, to su one stvari koje priželjkujete u svojom posedu, ali iz nekih razloga ih ne možete sami priuštiti, pa kada se približi vreme vašeg rođendana, suptilno naglašavate svojim prijateljima ili porodici da bi bilo poželjno da upravo one budu rođendanski poklon.
  • – Hej, jesi li gledao „Igru prestola“? Znaš da ima knjige??? OMG tako bi voleo da ih imam!
  • – Hej, evo knjižare, hajde da uđemo……. OMG VIDI „IGRA PRESTOLA“! Kakva slučajnost upravo sam pričao o njima! Totano bih voleo da ih imam! *diskretno baca pogled ispod oka da vidi da li je sagovornik primetio znak*
  • I kad konačno dođe taj trenutak……… –OMG HVALA KAKO SI ZNA… ček, šta je ovo?! „Hari Poter“?! hehe hvala……………………..
  1. ZALIHE – Svi imamo te prijatelje koji prave zalihe poklona kod svoje kuće. Oni ne planiraju šta će pokloniti, jednostavno uzmu par stvari sa gomile i zapakuju. Pozdravljaju vas moje gumene rukavice. Ne mogu a da ne priznam da je taktika dobra, da se unapred kupuju stvari koje se mogu kasnije pokloniti i da se ovom tehnikom smanjuje stres i napor oko nabavke poklona, ali ljudi, molim vas, barem odaberite šta bi meni pristajalo… Ne, ne mislim da će mi taj džemper sa sjajnim zmajem lepo stajati. L
  2. KORISNE STVARČICE – U ovu grupu poklona spadaju stvari koje vam ne izmame osmeh kad ih ugledate zapakovane u kesi, ali koje vam služe, tipa gomile dezodoransa, sapuna, gelova za tuširanje, pena za brijanje koje dobijem svake godine i koje mi bukvalno čine zalihe za celu godinu.
  3. SLATKI GREH – Čokolade. Kilogrami čokolade koji se donesu. Čokolade sa lešnikom. Sa suvim grožđem. Čokolade sa mlekom, crne, bele, punjene. Čokolade sa parama (najdraže). Moram priznati, jedan od najdražih poklona, jednostavno ne možete pogrešiti (osim ako uzmete čokoladu za kuvanje. Bilo je slučajeva..)
  4. KAFA – Isti slučaj kao sa čokoladom. Stvar oko koje ne možete pogešiti, osim ako uzmete crnogorsku kafu koja nije za konzumiranje.
  5. BESKORISNO – Vrlo često se srećem sa ovakvim poklonima, a u njih uglavnom spada garderoba, jer sam puniji (ne debeo, shh, niko vas nije ništa pitao) pa je uglavnom mala.

Što se tiče poklona za mene lično, knjige, kafa i čokolade su stvari kod kojih ne može biti promašaja. Mada, kad bolje razmislim, ipak su sirove novčanice najbolji poklon 😀

 —————-

P.S. ne zaboravite da podelite tekst ako vam se dopada, i pogledate neke od ostalih objavljenih tekstova kao što je jučerašnja recenzija parfema Emine Jahović Sandal ili bacite pogled na neku od mojih pesama, ako vam je po volji, pozdrav do sledećeg čitanja…

– Monsieur Zhivago

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s