Medijski linč Jelene Karleuše

image

Pod okriljem svojih jutarnjih rituala, otvaram tviter i nalećem na hiljade natpisa o tome kako su novinari ponovo napali pop zvezdu Jelenu Karleušu. Naravno, dešavalo se to hiljadu puta ranije, ali kada sam potražio dotičnu stranicu na Blic! novinama, ostao sam, blago rečeno, u šoku. Kao i na pomenutim novinama, na novinama Alo! i 24h, Jelenu bukvalno linčuju zbog odevne kombinacije koju je nosila dva dana ranije na nastupu u beogradskom klubu Kazina, pritom koristeći prejake reči, koje, ne da se graniče sa uvredama, već duboko zalaze na njihovo polje. Čemu sve to?!

U pomenutim dnevnim novinama, novinari na vulgaran način vređaju Jeleninu težinu, i skupocen plašt i kostim, koji je za nju specijalno dizajnirao svetski poznati dizajner Zigman. Odabravši jedinu sliku na kojoj se Jelena u zanosu plesne tačke spušta na kolena, nazvali su je svakakvim imenima i žestoko izvređali, ne postavivši ostale slike na kojima, može se reći, izgleda savršeno, a Zigmanovo delo nazvali plastičnom kesom.

Ostale novine i portali, takođe su pisali o Jeleninom nastupu, ali u pozitivnom tonu, nazvavši ga spektaklom.

image

Koliko juče, imao sam tu “čast” da se nađem u istom kafiću na Dorćolu sa Jelenom. Ušla je graciozno, odevena u kaput bež boje, sa Luj Viton šalom oko vrata, ravnm čizmama i pantalonama, kose skupljene u neobaveznu punđu, ni malo podsećajući na ženu koja dominira našom muzičkom scenom više od 20 godina. Naručila je čaj, posedela oko sat vremena, sve vreme listajući društvene mreže i otišla.

O njoj mogu reći samo da je nisam nešto preterano gotivio prethodnih godina, ali sam u poslednje vreme i te kako počeo, naročito nakon ovakvih napada na nju, ženu koja kad nije na sceni izgleda potpuno prirodno, majku dvoje dece, borca za ljudska prava. Napad na Jelenu Karleušu je napad na sve za čija se prava ona bori! Napad na nju je napad na ljudskost! Izrugavanje njenom izgledu, ali i bilo čijem, je ono najgore što može da se dogodi našem novinarstvu, a to se dogodilo.

Jelena se o ovom napadu oglasila rečima “Da objasnim naciji odakle potiče mržnja Blica, Alo-a i 24 sata prema meni-direktor im je Sreten Radović-Nanogicin PR Prema tome sve je jasno” (Nanogica=Ceca)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s