Misli o ljudima i životu

image

Godinama sam jurio za ljudima, vukao ih za rukav, gurao se među njih u nadi da će me neko prihvatiti i zavoleti… Kasnije sam jurio za ljubavlju. Mnogi ljudi to rade danas. Jure za drugima. Ako neka osoba ne želi da bude u vašem društvu, da vas voli, ako neka osoba ne ume da ceni to što joj pružate, onda vas ta osoba i ne zaslužuje. I verujte, ne postoji ništa, apsolutno ništa na ovom svetu što vi možete učiniti a što će to promeniti. Zašto tražiti, zašto moliti za drugarstvo, za ljubav? Mnogi neće shvatiti, nisam ni ja.. Ali jednog dana ćete naići na osobe koje će vas voleti, koje će vas poštovati, koje će vam uzvratiti sve ono što im pružate i tek tada ćete razumeti ove moje reči. Ali svi smo mi ljudi. Stvoreni da jurimo za idealima, za sopstvenim željama ne obazirući se na želje drugih.. Možda, dok ležite u krevetu i cepate srce misleći na osobu koja se ne seti vas ni na dve sekunde u toku dana, možda u tom trenutku neko drugi leži u krevetu sa telefonom u ruci čekajući vašu poruku koja nikad neće doći. Iscrpljen od čekanja, slomljeno odlaže telefon i pada u san, i tako svako veče. Osvrnite se oko sebe. Stvari imaju onoliko važnosti koliko im vi iste pridate. A kada shvatite šta imate, naučite to da cenite.
Svi želite odanost prijatelja. Zašto ga onda izdajete? Zašto trčite i menjate osobu oko koje se vrti vaša galaksija, dok se galaksija vašeg prošlog Sunca još uvek vrti oko vas? Ne odgovara vam više? Promenio se? Razmislite da li se promenio ili je prestao da se ponaša kako vi želite. Ili vam samo više nije od koristi? Našli ste bolje? Šta vi tačno smatrate pod izrazom “prijatelj”?!
Svi želite vernost partnera. Zašto se onda dopisujete i koketirate sa drugim ljudima na način na koji ste to radili i sa njim? Zašto nastavljate da održavate kontakte koje ste imali i pre stupanja u vezu? Neprijatno vam je da ih prekinete? Faliće vam pažnja? Svakako će vam faliti ta pažnja kad vaš partner sazna da ga virtuelno varate sa još petoricom, a biće i neprijatno. Veoma.
Osvrnite se oko sebe, prihvatite to što imate i naučite to da cenite. Ako neko ne želi da deli svoje vreme sa vama, okrenite se nekome ko će želeti da svaki trenutak provede pored vas, kome ćete dane činiti sunčanim čak i kad nebo prekrivaju oblaci. Uvereni ste da takva osoba ne postoji? Samo se prepustite i te osobe će naći put do vas. Verujte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s